VĂ¥re produkter

SPIRET korn

Spiring er en urgammel vitenskap, men forholdsvis ny i den vestlige verden. Det har gått flere tusen år fra det først ble nevnt i kinesiske skrifter til det dukket opp i europeisk litteratur. Selv om flere folkeslag har hatt spirer som en fast del av sitt kosthold lenge, har de hos oss vært glemt inntil ganske nylig.

Når du fordøyer maten, blir bare en del av mineralene i uspiret korn tatt opp i kroppen. For å frigjøre disse mineralene, lar vi kornet spire før baking. På den måten klarer kroppen å ta opp mer av næringsstoffene i brødet. Samtidig gir spiret korn en basisk reaksjon i kroppen, mens uspiret korn fører til en syrereaksjon.

Se også linkene nedenfor:

NY RAPPORT (utdrag): Brød af spiret korn, sundhedseffekter og case-studie

Les mer om fordelene med spiret korn (på engelsk):
* Why Sprouted Grain?
* Benefits of Sprouted Grains
* Why Choose Sprouted