Brød er tradisjon og bidrar til matglede. Jo grovere brød, jo mer kostfiber, mineraler og vitaminer.
Grovt brød, helkorn og andre matvarer som er rike på kostfiber motvirker forstoppelse, og kan sannsynligvis bidra til å redusere risikoen for overvekt, hjerte- og karsykdommer og tykktarmskreft.
Hva er grovt?
Det er innholdet av hele korn, sammalt mel og kli som bestemmer hvor grovt brødet er. Brødskalaen og grovhetsprosenten er et enkelt mål på innholdet av hele korn, sammalt mel og kli i brød og i melblandinger.
Har du noen gang tatt med deg en matvare i butikken bare fordi den hevder å være veldig sunn? Da kan det faktisk hende at du er blitt lurt. Det er derfor lurt å se på etiketten når du skal handle.
Når du skal kjøpe et sunt brød bør du sjekke om produktet inneholder hele korn eller 100% fullkorn. Står det foran på etiketten at den inneholder fullkorn, kan det hende at det egentlig bare dreier seg om noen få prosent.
Hele korn har mer fiber og andre næringsstoffer enn de som er raffinert. Raffinering er en prosess som fjerner de sunneste delene av kornet.
Du bør heller ikke dømme ut fra fargen fordi mange brød blir tilsatt farge for å se sunnere ut enn de er.
Våre brød inneholder det som står i innholdsfortegnelsen og akkurat det. Punktum.
Våre brød er et naturprodukt laget av spiret og kvernet økologisk korn som hovedingrediens.
Sjekk de vanligste fellene under, og se hvordan du kan unngå dem: